Passa al contingut principal

Demostració de reposteria





El mes de desembre com ja sabeu de tots els anys, és un mes molt actiu per a l’associació. Aquest any hem començat amb una demostració de reposteria que ens ha ofert Maria Cinta de La Manjoia.

Ha estat, una tarde molt distreta, molt variada en quan a productes i molt dolceta... perquè després de gaudir d'alguns dels seus coneixements com a pastissera hem pogut degustar els resultats.

A continuació us relacionem els ingredients d’algunes de les demostracions, les que vau estar presents potser ja els teniu, però per si de cas alguna no s’ho va anotar, aquí els teniu i, per a les que no vau poder assistir, a lo millor també us poden interessar.

Abans d'acabar hem sortejat tres lots de pastes de te i tres lots també de bombons.

Enhorabona a les afortunades!!




Tartaletes farcides amb crema pastissera

Les tarteletes estan fetes en la mateixa pasta dels pastissets.
Omplir-les amb la crema pastissera i adornar per damunt amb fruits secs.

Crema pastissera
1/2 l. de llet
100 gr. de sucre
40 gr. de midó
 3 rovells d'ou
Si li afegim xocolata o una altra cosa obtindrem una crema d'això.

Tiramisú
5 fulles de gelatina
300 gr. de nata
300  gr. de mascarpone
150 gr. de sucre
4 ous
250 ml. de cafè amb un xorret de licor "Amaretto" (opcional)
Cacau en pols de a decorar

Bescuit del tiramisú en lloc de melindros
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. sucre
Les clares muntades a punt de neu, s'afegeix el sucre i la farina tamizada i després ja, al final els rovells.

Cheesecake
300 gr. de nata
300 gr. de formatge Filadelfia
199 gr. de sucre
 4 ous
 5 fulles de gelatina neutra.

El bescuit del Cheesecake és el mateix que el del tiramisú, però banyant-lo amb l'almívar següent.

Almívar
500 gr. de sucre
400 gr. d'aigua
100 gr. de licor al gust.


També hem tingut l’ocasió de conèixer a un bon cuiner el qual ens ha mostrat la següent recepta:

Pollastre al Roquefort 

Pollastre filetejat finet
(Rostir el pollastre a la planxa)
Amanida

Crema Roquefort
250 ml. de crema de llet.
100 gr. de Roquefort
50 gr. de margarina
 3 cullerades de vi negre
3 cullerades de vi rosat

Ceba caramel·litzada
300 gr. de ceba
40 gr. de sucre
20 gr. de sal
1 xupito de soja
1 xupito de vi ranci
3 cullerades d'oli d'oliva




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

MASCOTES PUNTAIRES

Les puntaries del nostre taller són tant eficients que fins les nostres mascotes aprenen a fer punta al coixí.

Centres de Nadal 2017

Un any més Neus, ens ha mostrat un conjunt de centres preciosos, molt llamatius, vistosos i molt variats... com podeu  vore  a les fotografies, cada un d'ells és diferent. Uns estan fets amb productes naturals, altres amb materials artificials i alguns mesclant diferents tipus de materials. La diversitat i la combinació de colors els hi dóna un encant propi a cada un. En aquesta ocasió la menuda de Neus, a més d'ajudar a la seva mare, com  feia anys enrere , ha volgut protagonitzar per un moment, fent el seu centre. I en veritat que li ha quedat molt bonic. En acabar la demostració, i ja per finalitzar la  tarde , com tots els anys hem sortejat els centres. Les afortunades contentes pel seu regal, i les que no els hi ha tocat aquesta vegada, contentes també pel que han après, i tornant a casa amb la il·lusió de què un altre any serà.

Taller de cuina Nadalenca

Avui hem gaudit del taller de cuina amb la companyia de Vanesa Bustos i totes les sòcies assistents. Gràcies a totes les que ho heu fet possible i especialment gràcies a tu Vanesa, per compartir amb nosaltres part de la teua experiència amb aquestes receptes. Ens ha agradat molt i ben segur que en aquests Nadals estaràs un poquet present a la nostra cuina. Ha estat un plaer! Esperem repetir-ho més endavant... Receptes