El mes de desembre com ja sabeu de tots els anys, és un mes molt actiu per a l’associació. Aquest any hem començat amb una demostració de reposteria que ens ha ofert Maria Cinta de La Manjoia.
Ha estat, una tarde molt distreta, molt variada en quan a productes i molt dolceta... perquè després de gaudir d'alguns dels seus coneixements com a pastissera hem pogut degustar els resultats.
A continuació us relacionem els ingredients d’algunes de les demostracions, les que vau estar presents potser ja els teniu, però per si de cas alguna no s’ho va anotar, aquí els teniu i, per a les que no vau poder assistir, a lo millor també us poden interessar.
Abans d'acabar hem sortejat tres lots de pastes de te i tres lots també de bombons.
Tartaletes farcides amb crema pastissera
Les tarteletes estan fetes en la mateixa pasta dels pastissets.
Omplir-les amb la crema pastissera i adornar per damunt amb fruits secs.
Crema pastissera
1/2 l. de llet
100 gr. de sucre
40 gr. de midó
3 rovells d'ou
Si li afegim xocolata o una altra cosa obtindrem una crema
d'això.
Tiramisú
5 fulles de gelatina
300 gr. de nata
300 gr. de mascarpone
150 gr. de sucre
4 ous
250 ml. de cafè amb un xorret de licor "Amaretto"
(opcional)
Cacau en pols de a decorar
Bescuit
del tiramisú en lloc de melindros
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. sucre
Les clares muntades a punt de neu, s'afegeix el sucre i la farina
tamizada i després ja, al final els rovells.
Cheesecake
300 gr. de nata
300 gr. de formatge Filadelfia
199 gr. de sucre
4 ous
5 fulles de gelatina
neutra.
El bescuit del Cheesecake és el mateix que el del tiramisú, però banyant-lo amb l'almívar següent.
El bescuit del Cheesecake és el mateix que el del tiramisú, però banyant-lo amb l'almívar següent.
Almívar
500 gr. de sucre
400 gr. d'aigua
100 gr. de licor al gust.
També hem tingut l’ocasió de conèixer a un bon cuiner el
qual ens ha mostrat la següent
recepta:
Pollastre al Roquefort
Pollastre filetejat finet
(Rostir el pollastre a la planxa)
Pollastre al Roquefort
Pollastre filetejat finet
(Rostir el pollastre a la planxa)
Amanida
Crema Roquefort
Crema Roquefort
250 ml. de crema de llet.
100 gr. de Roquefort
50 gr. de margarina
3 cullerades de vi
negre
3 cullerades de vi rosat
Ceba
caramel·litzada
300 gr. de ceba
40 gr. de sucre
20 gr. de sal
1 xupito de soja
1 xupito de vi ranci
3 cullerades d'oli d'oliva
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada