Passa al contingut principal

Demostració de reposteria





El mes de desembre com ja sabeu de tots els anys, és un mes molt actiu per a l’associació. Aquest any hem començat amb una demostració de reposteria que ens ha ofert Maria Cinta de La Manjoia.

Ha estat, una tarde molt distreta, molt variada en quan a productes i molt dolceta... perquè després de gaudir d'alguns dels seus coneixements com a pastissera hem pogut degustar els resultats.

A continuació us relacionem els ingredients d’algunes de les demostracions, les que vau estar presents potser ja els teniu, però per si de cas alguna no s’ho va anotar, aquí els teniu i, per a les que no vau poder assistir, a lo millor també us poden interessar.

Abans d'acabar hem sortejat tres lots de pastes de te i tres lots també de bombons.

Enhorabona a les afortunades!!




Tartaletes farcides amb crema pastissera

Les tarteletes estan fetes en la mateixa pasta dels pastissets.
Omplir-les amb la crema pastissera i adornar per damunt amb fruits secs.

Crema pastissera
1/2 l. de llet
100 gr. de sucre
40 gr. de midó
 3 rovells d'ou
Si li afegim xocolata o una altra cosa obtindrem una crema d'això.

Tiramisú
5 fulles de gelatina
300 gr. de nata
300  gr. de mascarpone
150 gr. de sucre
4 ous
250 ml. de cafè amb un xorret de licor "Amaretto" (opcional)
Cacau en pols de a decorar

Bescuit del tiramisú en lloc de melindros
3 ous
100 gr. de farina
100 gr. sucre
Les clares muntades a punt de neu, s'afegeix el sucre i la farina tamizada i després ja, al final els rovells.

Cheesecake
300 gr. de nata
300 gr. de formatge Filadelfia
199 gr. de sucre
 4 ous
 5 fulles de gelatina neutra.

El bescuit del Cheesecake és el mateix que el del tiramisú, però banyant-lo amb l'almívar següent.

Almívar
500 gr. de sucre
400 gr. d'aigua
100 gr. de licor al gust.


També hem tingut l’ocasió de conèixer a un bon cuiner el qual ens ha mostrat la següent recepta:

Pollastre al Roquefort 

Pollastre filetejat finet
(Rostir el pollastre a la planxa)
Amanida

Crema Roquefort
250 ml. de crema de llet.
100 gr. de Roquefort
50 gr. de margarina
 3 cullerades de vi negre
3 cullerades de vi rosat

Ceba caramel·litzada
300 gr. de ceba
40 gr. de sucre
20 gr. de sal
1 xupito de soja
1 xupito de vi ranci
3 cullerades d'oli d'oliva




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Bon Nadal

Que aquest Nadal multipliqui les teves mans per donar a qui no té, els teus braços per acollir a qui està sol i els teus llavis per desitjar pau a tots els que t'envolten. La associació de dones senienques desitja passeu unes bones festes nadalenques.                                                        LA JUNTA

Curs 2018-2019

Al setembre reprendrem les activitats. Que passeu bon estiu!! i a recarregar forces per al pròxim curs. ------------------------------------------------------ PAELLA DE CLOENDA Dissabte 29 de juny Per acomiadar el curs ens reunirem com cada any al parc municipal, on gaudirem d'un bon dinar i d'una bona musica amb Dj, Katalí. TALLER DE RECICLATGE Dijous 6 de juny Xerrada de com reciclar i demostració de com transformar alguns residus, en complements als que hi podem donar alguna utilitat, (per exemple càpsules de cafè). SHOW COOKING Dissabte 25 de maig Cuinar en productes de Tupperware amb degustació, sortejos i detalls per totes les assistents. FIRA GASTRONÒMICA 11 i 12 de maig, Exposició de treballs fets en les diferents activitats al carrer Sant Antoni, nº 9 20 aniversari de les puntaires. Trobada de puntaires el diumenge pel matí al carrer Carme. VIATGE I CALÇOTADA A SANT MARTÍ DE TOUS Diumenge 31 de març Inclou viatge, esmorzar, din...