Passa al contingut principal

La Manjoia




Quin goig de manjoies!!

Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater

Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”.

Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa.

Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera.

Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mida), anisets de colors, fruita confitada, ametlles i nous. 

Tradicionalment les majoies es menjaven el diumenge i el dilluns de Pasqua, actualment sembla que no ens podem resistir a provar-les i ja ho fem abans.

Ingredients

Per a la pasta:

400 ml d'oli d'oliva (suau)
400 grs de sucre
6 ous grans
3/4 de litre d'aigua (infusionada amb matafaluga o saliàndria, opcional).
400 g de massa de pa o massa mare
50 g de llevadura fresca
1 pell de llimona o de taronja ratllada
1 polsim de sal
Farina de força (la que entri, uns 2’5 quilos aprox.)

Per al farcit:

Confitura de cabell d'àngel
Crema pastissera
Xocolata

Per decorar:

Ous durs
Ou batut per pintar
Anisets de colors
Fruits secs
Fruita confitada
Fideus de xocolata

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Cuina de Nadal

Ja tenim aquí les festes de Nadal i com cada any seguírem amb les mateixes tradicions. El dia 17 de Desembre a les 4 de la tarda al nostre local es farà la demostració del dinar de festes, igual que l'any passat hem contactat amb la Hostaleria de Tortosa, degut a l'exit que varen tenir l'ultim any. Esperem que sigui del vostre agrad LA JUNTA

Festa de Santa Àgata

Com totes sabem molt bé el dia cinc de febrer és Santa. Àgata, patrona de les dones i de la nostra associació i com no podia faltar el vam celebrar el diumenge dia 7 de febrer. Ens vàrem reunir totes les sòcies que van voler participar en aquest dia de festa, per anar a  l'església , on el nostre Pare ens va oferir la Santa. Missa, dedicant-la a la nostra patrona. En finalitzar la Missa ens vam anar totes juntes a dinar  al Restaurant Casa Manolo i per acabar com ja tenim per costum d'altres anys ens desplacem al casal de jubilats per ballar i acabar la festa en gresca. És una festa molt bonica que esperem que amb la vostra assistència puguem celebrar durant molts anys. FINS L'ANY QUE  VE.      LA JUNTA                                   ...