Passa al contingut principal

Que fem



En el transcurs de l’any organitzem diverses i variades activitats perquè tothom, pugue gaudir d’alguna cosa que li agrade.

Algunes d’elles es repeteixen cada setmana i cada curs, per l’acceptació que tenen, com per exemple: Puntaires, Costura, Patchwork, Manualitats, Restauració, Pintura, Tai-txi, Chi-kung i Zumba.

Algunes altres es fan de forma anual coincidint en algun esdeveniment o festivitat.

El desembre amb motiu de les festes nadalenques és un mes molt intens. Es fan:


  • Tallers de cuina a càrrec d’uns cuiners reconeguts de la zona. S’elaboren diferents plats, alguns entrants, plat principal i postres. Després, per descomptat, correspon fer la degustació.
  • Els tallers de centres florals patrocinats per una florista del poble, cada any són diferents i molt variats en formes, colors, materials, etc. En acabar se sortegen entre totes les sòcies assistents.

  • Tallers de torrons en què hi poden participar totes les sòcies que vulguin.


Amb col·laboració amb l’Ajuntament:
    • Participem en el Parc de la Manjoia i el Parc de Nadal. Parcs organitzats per l’ajuntament per als xiquets i xiquetes, on es fan jocs i activitats diverses, durant les vacances de Pasqua i Nadal.

    • Al maig amb raó de la Fira Gastronòmica organitzada per l’Ajuntament, s’exposen objectes creats per les sòcies en les diferents activitats. També s’executa una trobada de puntaires on assisteixen aficionades de diferents pobles de la zona.

    • Publiquem al Senienc  (diari mensual de les notícies i esdeveniments del poble).

    • En les Festes Majors hi ha un dia dedicat a la dona, en el qual fem homenatge a alguna dona rellevant del poble.

A més a més, cada any s’incorporen coses noves i que poden variar cada temporada.
Fem xerrades de diferents temes com poden ser, de salut, alimentació, societat, violència de gènere, cultura, presentació de llibres, etc.

Participem en trobades d’altres associacions, per tal cosa ens desplacem, la majoria de vegades en cotxes particulars, al poble on es fa la concentració.

Com podeu vore n’hi ha per a tots els gustos, animeu-vos a participar en alguna de les nostres propostes i qui sap, a lo millor teniu alguna aptitud amagada per a descobrir…

Podeu consultar les activitats que fem cada temporada, els horaris i el lloc on es fa cada cosa a la pestanya del nostre “Calendari”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliç Any Nou

Mai t'adormis sense un somni ni t'aixequis sense un motiu. Aprofita cada moment  com si fos el més important i que mai et falti ni un somriure ni una il·lusió.   Recorda que cap dia s'assembla a un altre i que ningú s'assembla a tu; que només hi ha una persona capaç de fer-te feliç per a tota la vida, i aquesta persona ets tu mateix.  Si hi ha gent que vol entrar en la teva vida, que entri!.  Si hi ha gent que vol sortir, que surti!.  Però que no es quedin a la porta, perquè molesten als que volen entrar...  Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que ha acabat i oblida't de la resta ...... tant de bo aquests somriures es multipliquin per 2014... i a profita cada moment d'aquest nou any com si fos l'últim!.                 FELIÇ  2014  !                                                                      

Taller de cuina Nadalenca

Avui hem gaudit del taller de cuina amb la companyia de Vanesa Bustos i totes les sòcies assistents. Gràcies a totes les que ho heu fet possible i especialment gràcies a tu Vanesa, per compartir amb nosaltres part de la teua experiència amb aquestes receptes. Ens ha agradat molt i ben segur que en aquests Nadals estaràs un poquet present a la nostra cuina. Ha estat un plaer! Esperem repetir-ho més endavant... Receptes

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi