Passa al contingut principal

Qui som





Dones Senienques és una associació de dones sense ànim de lucre, formada l'any 1995. Des del primer moment es va crear amb un objectiu clar, representar a la dona senienca. Amb els anys hem anat creixent, tenint en compte sempre, les prioritats de les sòcies i lluitant perquè l’entitat continuï endavant.

Encara que el seu nom faci referència al nostre poble, hi poden formar part tant les nascudes i residents a La Sénia, com de pobles veïns, o de qualsevol altre indret si algú ho desitja.

Som un col·lectiu d'unes 250 dones, molt actives i dinàmiques, amb diverses inquietuds però amb un objectiu comú, fer més gran el grup per poder treballar conjuntament, compartir experiències, i fomentar iniciatives i activitats per ampliar els nostres coneixements.

Formem part de l'Institut Català de les Dones, a la demarcació de les Terres de l'Ebre.  ICD
Per si algú no ho sap: L'Institut Català de les Dones és l'organisme del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament de la Presidència, que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques per a l'equitat de gènere que desenvolupa l'Administració de la Generalitat.

Portem a terme diverses activitats com treballs manuals, costura, labors, patchwork, pintura, restauració, puntaires, tai-txi, zumba, cursos de cuina, d'informàtica, etc. 

També participem amb alguns esdeveniments, donant suport al poble, com la Fira Gastronòmica, Parc de la Manjoia, etc.

I moltes més coses...(per saber-ne més, podeu consultar el calendari en aquest mateix blog).

Estem obertes a escoltar a tothom, si vols fer algun suggeriment o vols aportar idees noves ho pots fer, per a tal cosa contacta amb nosaltres.  Contacte.

Des de la seva constitució fins ara, han estat com a presidentes:


                                      Amàlia Perez Cuadrado      07/05/1995      19/10/1999

                                      Pilar Ortí García                   20/10/1999       04/02/2009

                                      Palmira Artigas Rosas        05/02/2009       24/02/2016

                                      Maria Cinta Bel Vidal        25/02/2016       28/10/2021
                                        
                                      Lola Meseguer Ortí            29/10/2021

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Trobada de puntaires.

Ja tenim aquí el mes de maig i com cada any coincidint amb la festa de Sant Gregori l'ajuntament organitza la fira gastronòmica, en la que el grup de puntaires de la nostra associació participa organitzant la trobada de puntaires. Vam poder Gaudir d'una jornada amb molta germanor entre totes les participants que ens van acompanyar en aquest dia, que van ser molt nombroses. Donem les gràcies a totes elles per desplaçar-se a la nostra localitat i poder fer possible aquesta festa, esperant que l'any entrant ens puguem tornar a reunir. També donem les gràcies al Ajuntament i a totes les entitats que han col·laborat amb nosaltres per poder realitzar aquesta trobada. Moltes gràcies a tots i fins l'any que ve.                                     LA JUNTA

Preparant els Nadals

Un any més els cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa han protagonitzat el nostre taller. Des d'aqui els felicitem de nou per aquests plats tant fàcils de preparar i al mateix temps tant saborosos que ens han ensenyat. Felicitats!! Estava tot deliciós... L'objectiu d'aquest taller és aprendre noves receptes, tècniques i elaboracions de cuina festiva que ens poden servir d'ajuda a l'organitzar la nostra taula per aquestes festes.  Teniu curiositat del que ens han mostrat aquesta vegada? Dons seguiu llegint... En aquesta ocasió ens han preparat, uns entrants amb un sortit de canapès i una terrina de micuit, com a plat principal; llomillet amb salsa de vi i panses, i de postres; pastís d'ametlla i "yema". A continuació teniu una petita explicació de les receptes, i... com han quedat els plats. Canapès de rocafort i festucs Per fer el paté de rocafort: Formatge de rocafort i mantega (La mateixa quantitat de cada...