Passa al contingut principal

Qui som





Dones Senienques és una associació de dones sense ànim de lucre, formada l'any 1995. Des del primer moment es va crear amb un objectiu clar, representar a la dona senienca. Amb els anys hem anat creixent, tenint en compte sempre, les prioritats de les sòcies i lluitant perquè l’entitat continuï endavant.

Encara que el seu nom faci referència al nostre poble, hi poden formar part tant les nascudes i residents a La Sénia, com de pobles veïns, o de qualsevol altre indret si algú ho desitja.

Som un col·lectiu d'unes 250 dones, molt actives i dinàmiques, amb diverses inquietuds però amb un objectiu comú, fer més gran el grup per poder treballar conjuntament, compartir experiències, i fomentar iniciatives i activitats per ampliar els nostres coneixements.

Formem part de l'Institut Català de les Dones, a la demarcació de les Terres de l'Ebre.  ICD
Per si algú no ho sap: L'Institut Català de les Dones és l'organisme del Govern de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament de la Presidència, que dissenya, impulsa, coordina i avalua les polítiques per a l'equitat de gènere que desenvolupa l'Administració de la Generalitat.

Portem a terme diverses activitats com treballs manuals, costura, labors, patchwork, pintura, restauració, puntaires, tai-txi, zumba, cursos de cuina, d'informàtica, etc. 

També participem amb alguns esdeveniments, donant suport al poble, com la Fira Gastronòmica, Parc de la Manjoia, etc.

I moltes més coses...(per saber-ne més, podeu consultar el calendari en aquest mateix blog).

Estem obertes a escoltar a tothom, si vols fer algun suggeriment o vols aportar idees noves ho pots fer, per a tal cosa contacta amb nosaltres.  Contacte.

Des de la seva constitució fins ara, han estat com a presidentes:


                                      Amàlia Perez Cuadrado      07/05/1995      19/10/1999

                                      Pilar Ortí García                   20/10/1999       04/02/2009

                                      Palmira Artigas Rosas        05/02/2009       24/02/2016

                                      Maria Cinta Bel Vidal        25/02/2016       28/10/2021
                                        
                                      Lola Meseguer Ortí            29/10/2021

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliç Any Nou

Mai t'adormis sense un somni ni t'aixequis sense un motiu. Aprofita cada moment  com si fos el més important i que mai et falti ni un somriure ni una il·lusió.   Recorda que cap dia s'assembla a un altre i que ningú s'assembla a tu; que només hi ha una persona capaç de fer-te feliç per a tota la vida, i aquesta persona ets tu mateix.  Si hi ha gent que vol entrar en la teva vida, que entri!.  Si hi ha gent que vol sortir, que surti!.  Però que no es quedin a la porta, perquè molesten als que volen entrar...  Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que ha acabat i oblida't de la resta ...... tant de bo aquests somriures es multipliquin per 2014... i a profita cada moment d'aquest nou any com si fos l'últim!.                 FELIÇ  2014  !                                                                      

Taller de cuina Nadalenca

Avui hem gaudit del taller de cuina amb la companyia de Vanesa Bustos i totes les sòcies assistents. Gràcies a totes les que ho heu fet possible i especialment gràcies a tu Vanesa, per compartir amb nosaltres part de la teua experiència amb aquestes receptes. Ens ha agradat molt i ben segur que en aquests Nadals estaràs un poquet present a la nostra cuina. Ha estat un plaer! Esperem repetir-ho més endavant... Receptes

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi