Passa al contingut principal

Hàbits i Metabolisme




El passat dijous, Sara Palau ens va dedicar una xerrada molt interessant sobre els hàbits de conducta i la seva repercussió al metabolisme. La nombrosa assistència a l'acte ens demostra el gran interès que tenen aquests temes en la població on cada vegada hi ha més gent que es preocupa per la seua salut i està disposada a cuidar-se.

Segur que en més d’una ocasió hem sentit parlar o hem usat el terme metabolisme sense saber en veritat de què es tracta. En general, se'l sol associar a l'obesitat i se’l culpa per no poder baixar aquests quilos de més, encara que no sigui exactament així. 

Per això quan vam parlar amb Sara i ens va proposar aquest tema vam pensar que podia ser un assumpte atractiu per a tothom. 

Sara ens va explicar de què es tracta, com funciona i quins són els problemes metabòlics que pot tenir una persona en relació als hàbits que també agafem al moment de menjar.

Va començar definit el metabolisme com el conjunt de processos físics i químics de qualsevol ésser viu, que converteixen als nutrients dels aliments en l'energia necessària perquè el cos compleixi amb totes les seves funcions vitals, com respirar, fer la digestió, fer circular la sang, mantenir la temperatura corporal i eliminar els residus.

Una altra funció fonamental és distribuir l'energia per tot el cos perquè tot funcioni correctament. La seva activació, és a dir, cremar més o menys calories depèn de l’exercici i l’alimentació, per això és tan important tenir uns bons hàbits.

Ens va dir que avui coneixen quines conductes fan que es disparin les alarmes en el metabolisme, fent que persones completament sanes, acabin patint sobrepès o obesitat. I persones, en què l'autoestima depèn d'una bàscula de bany, sofreixin anorèxia o bulímia.

També ens va comentar que estar prim/a no és garantia d'estar sa. I que s’han resolt les claus per detectar si som uns prims gords i com deixar de ser-ho. Persones amb un pes “aparentment saludable” però amb els mateixos problemes que una persona obesa, hipertensió, colesterol, alt percentatge de greix i poca musculatura.

Així mateix va donar molta importància a fugir de les dietes miracle i de l'efecte “yo-yo”. No és bona idea aprimar-se ràpid o fer-ho amb un pla molt restrictiu. Solen tenir, un efecte rebot i es recupera el pes perdut de seguida.



Gràcies a Sara per haver-nos ofert aquesta conversa i gràcies també a tots els assistents. Esperem que hagi estat del vostre interès i us hagi pogut resoldre alguns dubtes.

Si de forma personal necessiteu els seus serveis o simplement us voleu informar dels quals, poseu-vos en contacte.
Sara Palau
Licenciada en Psicología, Master en Psicoterapias, Psicología Energética EFT Tapping.

659452164
terapiasamedida.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi

Artesanía de la Cera

Aquesta tarda al Nostre local la Sra. Teresa   Pallares  ens ha fet una xerrada sobre . Les abelles que són els  pol·linitzadors  més  importants de les plantes amb    flor,   a més de produir la mel i la cera . Aquesta última té molts usos tradicionals , entre ells l'artesania de la cera , ens ha ensenyat com podíem manipular aquest material i hem pogut fer les clàssiques espelmes fonent la cera verge i altres amb cera freda a més de múltiples figures decoratives . Hem passat una tarda molt entretinguda i   hem après que fer una espelma que no és tan difícil com sembla , esperem poder tornar a comptar amb elles en una altra    ocasió. Donem les gràcies a totes les sòcies per la seva assistència ja que sense   vosaltres  no seria possible realitzar aquestes xerrades . LA JUNTA

Dona Senienca 2018

El nostre dia dins de les Festes Majors del Poble és el dia dedicat a la dona. Comencem l’acte amb una Missa, després de la qual, assistents, autoritats i tothom que vulgui, ens dirigim   al Parc Municipal, acompanyats pel Grup de Dolçainers on es fa homenatge a una dona distingida del nostre municipi. Aquest any ha estat la Sra. Elsa Gelida Gil, veïna del nostre poble i sòcia també de l’entitat durant molts anys. Filla petita de Federico Gellida Subirats i de Lídia Gil Tomàs. Va néixer a La Sénia, el dia 4 de setembre de 1937. La seva germana, Lídia Gellida Gil, 6 anys més gran que ella, i la que fa només un any que va morir als 85 anys a Argélès Sur Mer. Va passar la seva infantesa a la Sénia, fins als 10 anys que va marxar a França per viure en família, on el seu pare, últim alcalde republicà de la Sénia i Secretari del Centre Obrer, hi vivia exiliat. Així doncs, la seva joventut fou viscuda a Argélès Sur, però   sense desvincular-se totalment del po