Un any més els cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa han protagonitzat el nostre taller. Des d'aqui els felicitem de nou per aquests plats tant fàcils de preparar i al mateix temps tant saborosos que ens han ensenyat.
Felicitats!! Estava tot deliciós...
L'objectiu d'aquest taller és aprendre noves receptes, tècniques i elaboracions de cuina festiva que ens poden servir d'ajuda a l'organitzar la nostra taula per aquestes festes.
Teniu curiositat del que ens han mostrat aquesta vegada? Dons seguiu llegint...
En aquesta ocasió ens han preparat, uns entrants amb un sortit de canapès i una terrina de micuit, com a plat principal; llomillet amb salsa de vi i panses, i de postres; pastís d'ametlla i "yema".
A continuació teniu una petita explicació de les receptes, i... com han quedat els plats.
Canapès de rocafort
i festucs
Per fer el paté
de rocafort:
Formatge de
rocafort i mantega
(La mateixa
quantitat de cada cosa o un poquet més de formatge).
La mantega ha
d'estar a punt de pomada per mesclar-la bé amb el formatge.
Untar el pa i
posar els festucs a trossets per damunt.
Canapès de
mantega de llimona i gerds (frambuesas)
Per fer la
mantega de llimona:
Desfer la mantega
a punt de pomada, i mesclar-la amb suc de llimona i un poquet de ratlladura.
Es pot afegir un
poquet d'anet (eneldo) o cogombret (pepinillo) tallat finet. Aquesta mantega és
ideal també per als canapès de salmó.
Untar el pa i al
damunt posar un boqueró i un raget de xarop de gerds.
Canapès de
musclos
Per fer el paté
de musclos:
4 ous bullits
1 lata de musclos
(163 g. aproximadament)
Triturar tot junt formant una pasta, els musclos també
poden ser naturals i fets al vapor.
Escampar per damunt
del pa i adornar amb llavors de sèsam o les que vulguem.
Com a base dels canapès podem utilitzar torradetes, pa
de motlle blanc, integral, de llavors, i el podem tallar en la forma que vulguem, redó, quadrat, triangle, etc.
Terrina de mi-cuit
i poma
Aquesta vegada
la terrina ja la portaven preparada, perquè convé que estigue unes hores a
la nevera abans de tallar-ho. El mi-cuit el van fer ells mateixos, però també
es pot comprar fet.
Es posen en un
motlle, el mi-cuit (foie) i la poma caramel·litzada per capes. Deixar gelar a
la nevera. Desemmotllar i tallar com es vulgue.
Es pot servir posant un trosset amb una torradeta i al
damunt ceba caramel·litzada. O un tall al plat i acompanyat d'amanida, fruits
secs i el que la nostra inspiració ens propina.
Llomillet amb
salsa de vi i panses
Llomillet de
tocino
Panses i un vi
olerós
Salpebrar el
llomillet i sofregir-lo sencer. Anar voltant-lo perquè es faci bé per totes les
parts (si el lliga per sofregir, queda millor per tallar-lo després).
Quan està cuit es
treu. I a la mateixa cassola es fa la salsa, per a tal cosa s'afegeix el vi i
les panses que ja tindrem en adob unes hores abans. Deixa reduir un poquet i ja
està.
Aquesta salsa
també es pot fer amb altres fruits com móres, groselles, figues, cireres,
nabius, etc.
També es pot
acompanyar amb poma caramel·litzada.
Per presentar el tallarem a filets i el banyarem amb
la salsa.
Pastís
d'ametlla i "yema"
Fer un bescuit bàsic
Crema d'ametlla
per farcir:
1/4 d'ametlla
picada
200 g. d'aigua
150 de sucre
pell
d'una llima ratllada
Posar al foc
l'aigua i el sucre, quan vol començar a bullir afegir l'ametlla. Anar remenant
fins que comença a espessir (uns 5 minuts). Ha de quedar una crema lleugera, no
massa espessa.
Crema de
"yema"
12 rovells d'ou
300 g de sucre
100 g d'aigua
Fer un almívar
amb el sucre i l'aigua, quan estigue, apartar del foc. En un bol a part batre
els rovells, i mesclar amb l'almívar. Tornar-ho a posar al foc sense deixar de
remenar fins que espesse un poquet (ha de quedar a punt de fil).
Per banyar el
bescuit:
Fer un almívar
amb 100 g d'aigua i 100 g de sucre. Una vegada gelat afegir algun licor per
aromatitzar.
Obrir el bescuit
per la meitat, banyar les dos parts amb l'almívar amb un pinzell de cuina. Escampar
la crema d'ametlla a una de les parts i cobrir amb l'altra. Untar per damunt i
pels costats amb la crema de
"yema". Posar ametlla ratllada pels costats. La crema es pot cremar o
no.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada