Passa al contingut principal

Preparant els Nadals



Un any més els cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa han protagonitzat el nostre taller. Des d'aqui els felicitem de nou per aquests plats tant fàcils de preparar i al mateix temps tant saborosos que ens han ensenyat.

Felicitats!! Estava tot deliciós...

L'objectiu d'aquest taller és aprendre noves receptes, tècniques i elaboracions de cuina festiva que ens poden servir d'ajuda a l'organitzar la nostra taula per aquestes festes. 

Teniu curiositat del que ens han mostrat aquesta vegada? Dons seguiu llegint...

En aquesta ocasió ens han preparat, uns entrants amb un sortit de canapès i una terrina de micuit, com a plat principal; llomillet amb salsa de vi i panses, i de postres; pastís d'ametlla i "yema".

A continuació teniu una petita explicació de les receptes, i... com han quedat els plats.


Canapès de rocafort i festucs


Per fer el paté de rocafort:
Formatge de rocafort i mantega
(La mateixa quantitat de cada cosa o un poquet més de formatge).

La mantega ha d'estar a punt de pomada per mesclar-la bé amb el formatge.

Untar el pa i posar els festucs a trossets per damunt.

Canapès de mantega de llimona i gerds (frambuesas)


Per fer la mantega de llimona:
Desfer la mantega a punt de pomada, i mesclar-la amb suc de llimona i un poquet de ratlladura.
Es pot afegir un poquet d'anet (eneldo) o cogombret (pepinillo) tallat finet. Aquesta mantega és ideal també per als canapès de salmó.
Untar el pa i al damunt posar un boqueró i un raget de xarop de gerds.

Canapès de musclos


Per fer el paté de musclos:
4 ous bullits
1 lata de musclos (163 g. aproximadament)

Triturar tot junt formant una pasta, els musclos també poden ser naturals i fets al vapor.

Escampar per damunt del pa i adornar amb llavors de sèsam o les que vulguem.
Com a base dels canapès podem utilitzar torradetes, pa de motlle blanc, integral, de llavors, i el podem tallar en la forma que  vulguem, redó, quadrat, triangle, etc.

Terrina de mi-cuit i poma


Aquesta vegada la terrina ja la portaven preparada, perquè convé que estigue unes hores a la nevera abans de tallar-ho. El mi-cuit el van fer ells mateixos, però també es pot comprar fet.
Es posen en un motlle, el mi-cuit (foie) i la poma caramel·litzada per capes. Deixar gelar a la nevera. Desemmotllar i tallar com es vulgue.


Es pot servir posant un trosset amb una torradeta i al damunt ceba caramel·litzada. O un tall al plat i acompanyat d'amanida, fruits secs i el que la nostra inspiració ens propina.

Llomillet amb salsa de vi i panses



Llomillet de tocino
Panses i un vi olerós
Salpebrar el llomillet i sofregir-lo sencer. Anar voltant-lo perquè es faci bé per totes les parts (si el lliga per sofregir, queda millor per tallar-lo després).

Quan està cuit es treu. I a la mateixa cassola es fa la salsa, per a tal cosa s'afegeix el vi i les panses que ja tindrem en adob unes hores abans. Deixa reduir un poquet i ja està.
Aquesta salsa també es pot fer amb altres fruits com móres, groselles, figues, cireres, nabius,  etc.
També es pot acompanyar amb poma caramel·litzada.
Per presentar el tallarem a filets i el banyarem amb la salsa.

Pastís d'ametlla i "yema"


Fer un bescuit bàsic

Crema d'ametlla per farcir:
1/4 d'ametlla picada
200 g. d'aigua
150 de sucre
pell d'una llima ratllada

Posar al foc l'aigua i el sucre, quan vol començar a bullir afegir l'ametlla. Anar remenant fins que comença a espessir (uns 5 minuts). Ha de quedar una crema lleugera, no massa espessa.

Crema de "yema"
12 rovells d'ou
300 g de sucre
100 g d'aigua

Fer un almívar amb el sucre i l'aigua, quan estigue, apartar del foc. En un bol a part batre els rovells, i mesclar amb l'almívar. Tornar-ho a posar al foc sense deixar de remenar fins que espesse un poquet (ha de quedar a punt de fil).

Per banyar el bescuit:
Fer un almívar amb 100 g d'aigua i 100 g de sucre. Una vegada gelat afegir algun licor per aromatitzar.

Obrir el bescuit per la meitat, banyar les dos parts amb l'almívar amb un pinzell de cuina. Escampar la crema d'ametlla a una de les parts i cobrir amb l'altra. Untar per damunt i pels costats  amb la crema de "yema". Posar ametlla ratllada pels costats. La crema es pot cremar o no.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliç Any Nou

Mai t'adormis sense un somni ni t'aixequis sense un motiu. Aprofita cada moment  com si fos el més important i que mai et falti ni un somriure ni una il·lusió.   Recorda que cap dia s'assembla a un altre i que ningú s'assembla a tu; que només hi ha una persona capaç de fer-te feliç per a tota la vida, i aquesta persona ets tu mateix.  Si hi ha gent que vol entrar en la teva vida, que entri!.  Si hi ha gent que vol sortir, que surti!.  Però que no es quedin a la porta, perquè molesten als que volen entrar...  Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que ha acabat i oblida't de la resta ...... tant de bo aquests somriures es multipliquin per 2014... i a profita cada moment d'aquest nou any com si fos l'últim!.                 FELIÇ  2014  !                                           ...

Dona Senienca 2018

El nostre dia dins de les Festes Majors del Poble és el dia dedicat a la dona. Comencem l’acte amb una Missa, després de la qual, assistents, autoritats i tothom que vulgui, ens dirigim   al Parc Municipal, acompanyats pel Grup de Dolçainers on es fa homenatge a una dona distingida del nostre municipi. Aquest any ha estat la Sra. Elsa Gelida Gil, veïna del nostre poble i sòcia també de l’entitat durant molts anys. Filla petita de Federico Gellida Subirats i de Lídia Gil Tomàs. Va néixer a La Sénia, el dia 4 de setembre de 1937. La seva germana, Lídia Gellida Gil, 6 anys més gran que ella, i la que fa només un any que va morir als 85 anys a Argélès Sur Mer. Va passar la seva infantesa a la Sénia, fins als 10 anys que va marxar a França per viure en família, on el seu pare, últim alcalde republicà de la Sénia i Secretari del Centre Obrer, hi vivia exiliat. Així doncs, la seva joventut fou viscuda a Argélès Sur, però   sense desvincular-se totalme...

Paella fi curs

Sense    adonar-nos ja hem arribat de nou a  l'estiu, finalitzant totes les activitats  de la nostra associació i per celebrar el final de curs com ja és costum es   vam reunir al parc, el passat dia 28 per fer la típica    paella, ens ho vam passar molt bé,    primer amb els preparatius i després amb el dinar parlant de les nostres   coses . Desitgem passeu un bon estiu, ens tornarem a trobar al  setembre que  començarem el nou curs i  totes les nostres  activitats .                                                                 ...