Passa al contingut principal

Centres de Nadal 2017



Un any més Neus, ens ha mostrat un conjunt de centres preciosos, molt llamatius, vistosos i molt variats... com podeu vore a les fotografies, cada un d'ells és diferent. Uns estan fets amb productes naturals, altres amb materials artificials i alguns mesclant diferents tipus de materials. La diversitat i la combinació de colors els hi dóna un encant propi a cada un.

En aquesta ocasió la menuda de Neus, a més d'ajudar a la seva mare, com feia anys enrere, ha volgut protagonitzar per un moment, fent el seu centre. I en veritat que li ha quedat molt bonic.




En acabar la demostració, i ja per finalitzar la tarde, com tots els anys hem sortejat els centres. Les afortunades contentes pel seu regal, i les que no els hi ha tocat aquesta vegada, contentes també pel que han après, i tornant a casa amb la il·lusió de què un altre any serà.












Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Xerrada sobre la diabetis

El passat dia 6 al nostre local, el farmacèutic Sr . Lluís Escudé ens va fer una xerrada sobre la diabetis , ens va explicar que la dia betis és una patologia en la qual hi ha una deficiència d'insulina (hormona que es genera en el p àncrees) o d'una insensibilitat a la mateixa . La insulina es produeixen a les cèl.lules de l'illot del pàncrees i és normalment responsable de controlar les concentracions en la sang del combustible principal del cos, la glu cosa. La insulina fa això, prevenint la producció de la glucosa pel fetge, i assegurant-se que aquesta no s'emmagatzema de forma incorre cta i excessiva en el cos. La dieta del diabètic ha de constar de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines i minerals. Tots ells són nutrients que el cos necessita, però el diabètic en particular, ha de ser conscient que el seu organisme requereix el major equilibri possible en la consumició d'aquests, tenint en compte que s'han de prendre ali...

Tai-txi, meditació en moviment

A la Xina és considerat com un tresor de la Cultura Nacional. De vegades s’ha definit com el Ioga Xines, la Dansa del silenci, la Meditació activa, i Poesia o Meditació en moviment. Pot ser, la majoria ja ho sabeu, perquè ho heu provat, n’heu sentit parlar o n’heu llegit alguna cosa, però per a les que no, us oferim una petita introducció. El tai-txi és un art marcial d’origen xines basat en el desenvolupament de l’energia interior, mitjançant la suavitat i la intenció. Forma part d'un estil de vida saludable; de fet, la medicina tradicional xinesa recomana la pràctica d'aquesta disciplina per al manteniment i equilibri de la salut, física, mental i espiritual. Es realitzen exercicis d’escalfament i estirament suaus, que ens van dotant de flexibilitat de forma gradual. Es practiquen igualment exercicis de respiració incrementant l’oxigenació i al mateix temps ens ensenya a respirar de forma completa. Es caracteritza també per moviments de torsió, reforçan...