Passa al contingut principal

Trobada de Puntaries


Com ens passen els dies!

Sembla l'altre anys i ja en fa tretze que el Grup de Puntaires de l'Associació de Dones Senienques celebrem la “Trobada de Puntaires” juntament amb la “Fira Gastronòmica” que l'Ajuntament du a terme tots els anys.
La trobada va tenir lloc al carrer Sant Joan. Quan de goig feia el carrer! Tot ple de puntaires engrescades, d'una punta a l'altra del carrer.
Van venir de diferents pobles de la nostra comunitat i del País Valencià amb els seus coixins treballant aquest art tant artesà, com les puntes de coixí (312 puntaires).
Amposta, Ulldecona , Ferreries, Mora d'Ebre, Reus, Vilanova de Escornalbou, Corbera d'Ebre, Benicarló, Torreblanca, Zorita, Rossell, Alcalà, S. Mateu, Tírig.....
Donem les gràcies al nostre Ajuntament per la seva ajuda. També als comerços que amb els seus detalls per sortejar ens han ajudat a poder pagar un poc les despeses que comporta aquesta festa.
Gràcies a tothom que amb la seva participació fa possible aquesta trobada i fins l'any que ve.
                                                                LA JUNTA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi

Activitats de desembre

Aquest mes de desembre les activitats de la nostra associació han estat molt intenses, el dia 18 vam realitzar una demostració de cuina Nadalenca, per mediació d'una escola d'hosteleria de Tortosa va estar molt amena i van acudir molt es sòcies, va ser un gran èxit per ser el segon any que realitzàvem aquesta ac tivitat, vam poder tastar uns plats boníssims a mb una presentació impressionant . Esperem que l'any entrant puguem tornar a repetir aqu esta experencia . El dia següent dia 19 vam fer un viatge cultural a Barcelona Va ser un dia molt intens, primer vam anar a visitar la gran obra de Gaudí la BASÍLICA DE LA SAGRADA FAMÍLIA, va ser molt interessant poder veure aquest gran monument únic en el món. Després ens vam an ar a din ar a un bufet lliure del Maremagnum, més tard vam anar a fer una passejada per allà vam visitar els grans magatzems, que per cert la curiositat d'aquestes dates en el centre tenien exposat un gr an "CA GANÉ". A les 6 de la t

Homenatge a la Dona Senienca.

El dia 18 d'agost, dins de les festes Majors del nostre poble, la nostra associació organitza l'homenatge a la dona senienca. Aquest any l'homenatjada a estat la Sra. Montse Querol Castell, una dona empresària del món dels pinzells digna d'admiració ja que en els moments difícils que estem passant ella segueix endavant vencent tots els entrebancs que se li presenten i donant feina a molta gent del nostre poble. Es una festa molt emotiva que con tots els anys vam acabar obsequiant a tots els assistents amb un petit aperitiu.  Volem donar les gràcies a totes les nostres sòcies que dia rera dia ens demostren el seu suport i esperem que l'any entrant puguem organitzar una altra vegada aquesta petita festa per fer un homenatge a una altra dona del nostre poble.                                   LA JUNTA