Passa al contingut principal

Fira Gastronomica




 Un any més la nostra associació ha participat a la fira gastronòmica que s'ha realitzat els dies 5 i 6 de maig.
Aquest any hem exposat una petita mostra dels treballs que realitzem en els nostres tallers de (boixets) brodats, punt de creu, manualitats i pintura.
Si alguna jove té curiositat a aprendre en alguns dels nostres tallers o té afició a la feina de "coixí" que vingui a aprendre, ja que és un treball molt estimulant i bonic i la gent que ho treballem ja som una mica grans i seria bo que tinguéssim persones joves que ho aprenguin i que no es perdi aquest bonic art que són les puntes de coixí (bolillos.
Al Punt d'informació Juvenil/Telecentre, es va mostrar una exposició de quadres de pintura de sòcies aficionades a aquest art,  podem aprendre gràcies a la associació, (Moli L'abella.)
Gràcies  per la vostra ajuda i Fins l'any que
LA JUNTA 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Xerrada sobre la diabetis

El passat dia 6 al nostre local, el farmacèutic Sr . Lluís Escudé ens va fer una xerrada sobre la diabetis , ens va explicar que la dia betis és una patologia en la qual hi ha una deficiència d'insulina (hormona que es genera en el p àncrees) o d'una insensibilitat a la mateixa . La insulina es produeixen a les cèl.lules de l'illot del pàncrees i és normalment responsable de controlar les concentracions en la sang del combustible principal del cos, la glu cosa. La insulina fa això, prevenint la producció de la glucosa pel fetge, i assegurant-se que aquesta no s'emmagatzema de forma incorre cta i excessiva en el cos. La dieta del diabètic ha de constar de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines i minerals. Tots ells són nutrients que el cos necessita, però el diabètic en particular, ha de ser conscient que el seu organisme requereix el major equilibri possible en la consumició d'aquests, tenint en compte que s'han de prendre ali...

FESTA STA. AGUEDA

El passat 5 de febrer va ser la festa de Sta Agueda, patrona de totes les dones. La nostra associació la vam celebrar el diumenge dia 7 de febrer. A a les 12 del matí vam assistir a la S. Misa, en acabar ens vam trobar al restaurant Vent de Dalt, per dinar totes juntes, i per acabar la festa un bon ball al mateix restaurant, fins que el cos va aguantar.