Passa al contingut principal

Dia de la Dona Senienca

Un any més arriben les Festes del poble i amb elles el nostre dia, l'homenatge a una dona Senienca, aquest any ha estat més especial que altres per la nostra associació ja que com les vam informar l'escollida per l'homenatge ha estat la Sra.Maria Vidal Capseta la nostra tresorera, una gran dona i molt estimada a la nostra associació.

Volem felicitar a la Sra Maria Vidal i la Sra Palmira Artigas per lo bé que van fer els parlaments sabent la emoció que havia en aquests moments.

Estat una festa molt emotiva que vam acabar fent-algunes fotos com a record d'aquest dia i obsequiant a tots els assistents amb un petit aperitiu.

Volem donar les gràcies a totes les nostres sòcies que dia rera dia ens demostren el seu suport i esperem que l'any entrant puguem organitzar una altra vegada aquesta petita festa per fer un homenatge a una altra dona del nostre poble,en representació de totes, ja que creiem que d'unamanera o d'una altra totes les dones ens mereixem un petit homenatge.
Seguidament passem a publicar una poesia que li ha dedicat la Sra. Cecilia i el Sr Antonio Michavila a la Sr, Maria Vidal amb motiu de l'homenatge del dia de la dona
PARA MARIA AMB GRAN AFECTE
EN LA DIADA
DE LA DONA SENIENCA

Tu Maria ets tendressa
i tens joia a dintre teu
i avui ets la elegia
i veneida per Deu.
Aixo o reflecta el teu cor
que tens molta comprensió
perque ets molt bona i dolça
tenin de tots dompasió.
Tu saps donar tot l’amor
als grans, joves i
als infants
per aixo tot-hom t’estima
i brilles com diamants.
La mare Teresa deia
que fruit del amor es servir
que fruit del servir eS pau
perque pau es do diví.
I tu la vols imitar
Sense esperar recompensa
I la Verge et premiará
perque es bondad i puresa.
CECILIA
A MARIA VIDAL, UNA DONA SENIENCA
Sempre s’han queixat les dones
de l’excés poder masclista,
reclamant a totes hores
més igualtat en la llista.
Els temps canvien de presa
i ja arribat el seu torn,
la paritat és sorpresa igoberna en mig mó n.Magda a Covergèn cia
Mari Cruz al P P lo cal
Marutxi d’alcaldessa
A Festes, Maria Vidal.
Aquest grup de senienques
sincronitzen en el fons,
gobernen a terres ebrenques
i en M començen els noms. Maria a pols s’ha guanyat
aquest galó aconseguit,
per les voltes que ha donat mostran les puntes de coixí.

Impulsora a La Sénia
que aquest antiquíssim art,
fos divulgat amb maestria
per la comarca en bona part.


Avui fem el reconiexement
d’aquell esforç continuat,sentint la calor de la gent i de tota l’autoritat.
Aquest dia assenyalat el recordaràs en el temps,
amb molta felicitat i tot el nostre agraiment.
ANTONIO MICHAVILA VIDAL


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Trobada de puntaires.

Ja tenim aquí el mes de maig i com cada any coincidint amb la festa de Sant Gregori l'ajuntament organitza la fira gastronòmica, en la que el grup de puntaires de la nostra associació participa organitzant la trobada de puntaires. Vam poder Gaudir d'una jornada amb molta germanor entre totes les participants que ens van acompanyar en aquest dia, que van ser molt nombroses. Donem les gràcies a totes elles per desplaçar-se a la nostra localitat i poder fer possible aquesta festa, esperant que l'any entrant ens puguem tornar a reunir. També donem les gràcies al Ajuntament i a totes les entitats que han col·laborat amb nosaltres per poder realitzar aquesta trobada. Moltes gràcies a tots i fins l'any que ve.                                     LA JUNTA

Preparant els Nadals

Un any més els cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa han protagonitzat el nostre taller. Des d'aqui els felicitem de nou per aquests plats tant fàcils de preparar i al mateix temps tant saborosos que ens han ensenyat. Felicitats!! Estava tot deliciós... L'objectiu d'aquest taller és aprendre noves receptes, tècniques i elaboracions de cuina festiva que ens poden servir d'ajuda a l'organitzar la nostra taula per aquestes festes.  Teniu curiositat del que ens han mostrat aquesta vegada? Dons seguiu llegint... En aquesta ocasió ens han preparat, uns entrants amb un sortit de canapès i una terrina de micuit, com a plat principal; llomillet amb salsa de vi i panses, i de postres; pastís d'ametlla i "yema". A continuació teniu una petita explicació de les receptes, i... com han quedat els plats. Canapès de rocafort i festucs Per fer el paté de rocafort: Formatge de rocafort i mantega (La mateixa quantitat de cada...