Passa al contingut principal

ARTESANIA EN CERA D`ABELLA




El dia 1 de Març al nostre local, la Sra. Mª Teresa, una gran experta en apicultura, ens va donar a conèixer o recordar els sistemes tradicionals d`obtenció de cera d`abella per fer espelmes i altres coses.
La Sra. Mª Teresa artesana en cera d`abella, ens va explicar tot el proces que fan les abelles, començant amb el nectar de la flor, fins la mel , i tots el seus derivats.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Xerrada sobre la diabetis

El passat dia 6 al nostre local, el farmacèutic Sr . Lluís Escudé ens va fer una xerrada sobre la diabetis , ens va explicar que la dia betis és una patologia en la qual hi ha una deficiència d'insulina (hormona que es genera en el p àncrees) o d'una insensibilitat a la mateixa . La insulina es produeixen a les cèl.lules de l'illot del pàncrees i és normalment responsable de controlar les concentracions en la sang del combustible principal del cos, la glu cosa. La insulina fa això, prevenint la producció de la glucosa pel fetge, i assegurant-se que aquesta no s'emmagatzema de forma incorre cta i excessiva en el cos. La dieta del diabètic ha de constar de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines i minerals. Tots ells són nutrients que el cos necessita, però el diabètic en particular, ha de ser conscient que el seu organisme requereix el major equilibri possible en la consumició d'aquests, tenint en compte que s'han de prendre ali...

FESTA STA. AGUEDA

El passat 5 de febrer va ser la festa de Sta Agueda, patrona de totes les dones. La nostra associació la vam celebrar el diumenge dia 7 de febrer. A a les 12 del matí vam assistir a la S. Misa, en acabar ens vam trobar al restaurant Vent de Dalt, per dinar totes juntes, i per acabar la festa un bon ball al mateix restaurant, fins que el cos va aguantar.