Passa al contingut principal

Xerrada sobre la diabetis



El passat dia 6 al nostre local, el farmacèutic Sr. Lluís Escudé ens va fer una xerrada sobre la diabetis, ens va explicar que la diabetis és una patologia en la qual hi ha una deficiència d'insulina (hormona que es genera en el pàncrees) o d'una insensibilitat a la mateixa. La insulina es produeixen a les cèl.lules de l'illot del pàncrees i és normalment responsable de controlar les concentracions en la sang del combustible principal del cos, la glucosa.
La insulina fa això, prevenint la producció de la glucosa pel fetge, i assegurant-se que aquesta no s'emmagatzema de forma incorrecta i excessiva en el cos.
La dieta del diabètic ha de constar de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines i minerals. Tots ells són nutrients que el cos necessita, però el diabètic en particular, ha de ser conscient que el seu organisme requereix el major equilibri possible en la consumició d'aquests,
tenint en compte que s'han de prendre aliments diaris dels sis grups i s'ha de mantenir una dosificació adequada de cada un d'ells per evitar hiperglucèmies i hipoglucèmies
El següent l'ajudarà a aconseguir nivells saludables de sucre (glucosa) en la sang:
Menjar menys greixos
Limitar el consum de l'alcohol

Utilitza menys sal
Fer activitat física (exercici i altres activitats físiques)
Prendre medicines per a la diabetis (si les necessita)
Mantenir nivells saludables de sucre en
la sang pot contribuir a prevenir problemes de salut.
Va ser una xerrada molt interessant donat la importància del tema i de com ens va explicar els problemes que pot causar aquesta malaltia i els remeis per combatre el millor possible aquest trastorn que pateixen moltes persones i que tots en un moment de la nostra vida estem exposats a que ens aparegui
Donem les gràcies a totes les nostres sòcies per
la seva assistència i pel suport que ens demostren.
La Junta

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...
CUINA NADALENCA Per les voltes de Nadal com us vam avançar vàrem fer la demostració de la cuina Nadalenca. Vam tindre el plaer de gaudir de cuiners professionals i ens van preparar uns plats molt apetitosos, fàcils de fer i molt ben presentats. Gràcies a totes per la vostra assistència.

SANTA AGUEDA

El dia 5 de febrer és el dia de la nostra patrona SANTA AGUEDA. Esperem trobar-nos totes en els actes de celebració d'aquest dia.