Passa al contingut principal

Conferència sobre Constel-lacions Familiars


En el nostre local el passat dia 17 la Sra Rosa M. Adell ens informa sobre les Constel.lacions Familiars un tipus de Psicoteràpia Sistèmica Familiar desenvolupat per Bert Hellinger.Es diu que el 70% dels problemes psicològics que ens afecten a tots vénen de la nostra història i relació familiar. El nen, per amor cec, adopta reaccions i suporta càrregues que li dificultaran la vida d'adult. Constel.lacions treu ràpidament a la llum la dinàmica que causa el sofriment i, si es donen les circumstàncies apropiades, la corregeix en el mateix moment.A través d'aquest mètode, es busca identificar els conflictes i els punts nudales del sistema familiar, laboral o social que estan dificultant el flux organitzat de la vida. I a partir d'allí, en la mesura que el mateix sistema ho permeti, es restaura l'ordre perdut, deslligant aquests nusos i permetent un nou fluir en la vida de les persones compromeses. Aquest treball pretén que cada individu estigui en consonància amb el seu destí i ocupi el lloc que li correspon en els grups amb els quals interactua perquè pugui desenvolupar el seu projecte de vida d'una manera més harmònica i sostenible.Aquesta Teràpia es diferencia d'altres per la seva extrema rapidesa. En una Constel (d'una durada mitjana d'1 hora) surt a la llum i s'aborda el veritable tema causant del problema presentat, Per això cada vegada més psicòlegs, psiquiatres i psicoanalistes s'interessen per les Constel.lacions Familiars com a eina terapèutica.Va ser una xerrada diferent i vam passar una tarda molt entretinguda.
Donem les gràcies a les sòcies per la seva asintencia

LA JUNTA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Trobada de puntaires.

Ja tenim aquí el mes de maig i com cada any coincidint amb la festa de Sant Gregori l'ajuntament organitza la fira gastronòmica, en la que el grup de puntaires de la nostra associació participa organitzant la trobada de puntaires. Vam poder Gaudir d'una jornada amb molta germanor entre totes les participants que ens van acompanyar en aquest dia, que van ser molt nombroses. Donem les gràcies a totes elles per desplaçar-se a la nostra localitat i poder fer possible aquesta festa, esperant que l'any entrant ens puguem tornar a reunir. També donem les gràcies al Ajuntament i a totes les entitats que han col·laborat amb nosaltres per poder realitzar aquesta trobada. Moltes gràcies a tots i fins l'any que ve.                                     LA JUNTA

Preparant els Nadals

Un any més els cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa han protagonitzat el nostre taller. Des d'aqui els felicitem de nou per aquests plats tant fàcils de preparar i al mateix temps tant saborosos que ens han ensenyat. Felicitats!! Estava tot deliciós... L'objectiu d'aquest taller és aprendre noves receptes, tècniques i elaboracions de cuina festiva que ens poden servir d'ajuda a l'organitzar la nostra taula per aquestes festes.  Teniu curiositat del que ens han mostrat aquesta vegada? Dons seguiu llegint... En aquesta ocasió ens han preparat, uns entrants amb un sortit de canapès i una terrina de micuit, com a plat principal; llomillet amb salsa de vi i panses, i de postres; pastís d'ametlla i "yema". A continuació teniu una petita explicació de les receptes, i... com han quedat els plats. Canapès de rocafort i festucs Per fer el paté de rocafort: Formatge de rocafort i mantega (La mateixa quantitat de cada...