Passa al contingut principal

Xerrada sobre alimentació


El passat dia 23 al local de la nostra associació la Sra. Concepció Aguilar, ens va fer una xerrada sobre l'alimentació Nutricare, ens va dir com teníem que alimentar-nos, que havíem de beure 2 litres d'aigua al dia i si a més fem una mica d'exercici, ens ajudaria a mantindre'ns en forma.,
Després de la xerrada. ens va pesa, ens va mesurar i ens va fer un programa personalitzat a cadascuna de les assistents, i la veritat és que encara que generalment a les dones ens fa una mica de por pujar a una bàscula, ens va dir que no estàvem tan malament com ens crèiem, en fi vam passar una tarda molt entretinguda.
Un cop més donem les gràcies a tots els socis per la seva assistència.
                                        LA JUNTA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Xerrada sobre la diabetis

El passat dia 6 al nostre local, el farmacèutic Sr . Lluís Escudé ens va fer una xerrada sobre la diabetis , ens va explicar que la dia betis és una patologia en la qual hi ha una deficiència d'insulina (hormona que es genera en el p àncrees) o d'una insensibilitat a la mateixa . La insulina es produeixen a les cèl.lules de l'illot del pàncrees i és normalment responsable de controlar les concentracions en la sang del combustible principal del cos, la glu cosa. La insulina fa això, prevenint la producció de la glucosa pel fetge, i assegurant-se que aquesta no s'emmagatzema de forma incorre cta i excessiva en el cos. La dieta del diabètic ha de constar de proteïnes, greixos, hidrats de carboni, vitamines i minerals. Tots ells són nutrients que el cos necessita, però el diabètic en particular, ha de ser conscient que el seu organisme requereix el major equilibri possible en la consumició d'aquests, tenint en compte que s'han de prendre ali...

Tai-txi, meditació en moviment

A la Xina és considerat com un tresor de la Cultura Nacional. De vegades s’ha definit com el Ioga Xines, la Dansa del silenci, la Meditació activa, i Poesia o Meditació en moviment. Pot ser, la majoria ja ho sabeu, perquè ho heu provat, n’heu sentit parlar o n’heu llegit alguna cosa, però per a les que no, us oferim una petita introducció. El tai-txi és un art marcial d’origen xines basat en el desenvolupament de l’energia interior, mitjançant la suavitat i la intenció. Forma part d'un estil de vida saludable; de fet, la medicina tradicional xinesa recomana la pràctica d'aquesta disciplina per al manteniment i equilibri de la salut, física, mental i espiritual. Es realitzen exercicis d’escalfament i estirament suaus, que ens van dotant de flexibilitat de forma gradual. Es practiquen igualment exercicis de respiració incrementant l’oxigenació i al mateix temps ens ensenya a respirar de forma completa. Es caracteritza també per moviments de torsió, reforçan...