Passa al contingut principal

Cuinar per Nadal



S'arrimen els Nadals i segur que la majoria ja esteu pensant que fareu per menjar durant tots aquests dies festius i la veritat és, que decidir que fer per acontentar a tothom, no és gens fàcil. Bé, per facilitar-vos la tasca un any més hem organitzat el taller de cuina nadalenca.

Les que el passat dissabte dia 17 hi vau assistir, a lo millor ja ho teniu un poquet més clar, i a les que no vau poder estar presents, aquest post de ben segur us pot ajudar.

Una vegada més donar les gracies als cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa.

Per aquestes festes nadalenques del 2016 ens van preparar:




                  Craker de salmó                   

500 g. de farina
5 g. de llevadura
120 g. de mantega
aigua
sal 
sésam

Paté de salmó

250g. de salmó fumat
250 g. de mantega
pepinillos
poma àcida
ralladura de llima
i un poquet de suc




Ravioli de pollastre a la crema de verdures i bolets

Pollastre
sal i pebre
1 ceba, 1 tomàquet
Vi blanc
bolets variats
pastanaga
Api
pasta fina (Wonton)
brou de pollastre
mantega
crema de llet



Llom farcit amb salsa de vi

1 kg. de llom
1/4  de carn picada de porc
prunes i panses
sal, pebre
oli d'oliva
vi blanc




Pastis de fruites

Bescuit
Fruites variades
Crema pastissera
Gelatina
Aromatitzants


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Curs 2022-2023

FESTA DE SANTA ÀGATA Diumenge 5 de febrer Misa en honor a la Patrona Dinar al restaurant Lo Centro. Cal apuntar-se per al dinar.  Contacte Consultar el menú. TALLER "Dormir bé" 4 dies: 2,9,16 i 23 de febrer 2 torns: a les 10h o a les 19h. Lloc: Espai de Sara Palau Cal apuntar-se per a reservar plaça. Contacte Els diners recaptats dels sortejos es destinaran a la Marató 4º trimestre 2022 ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINARIA Dijous 10 de novembre a les 20,30 Lloc: Local de l'Associació TALLER DE CUINA Dissabte 10 de desembre a les 17 h. al Pavelló Polivalent Taller de cuina nadalenca a carrec de Vanesa Bustos TALLER DE CENTRES DE NADAL Dissabte 17 de desembre a les 16,00 h.  Taller demostració de centres de Nadal a càrrec de Neus Ferré (Floristeria Neus) Es sortejaran els centres TALLER DE PINTURA SOBRE ROBA Aquest curs hem incorporat un taller de pintura sobre roba, en principi amb una durada de dos mesos, octubre-novembre. Els dimarts a les 16h. al local de l'Associació. ...

Trobada de puntaires.

Ja tenim aquí el mes de maig i com cada any coincidint amb la festa de Sant Gregori l'ajuntament organitza la fira gastronòmica, en la que el grup de puntaires de la nostra associació participa organitzant la trobada de puntaires. Vam poder Gaudir d'una jornada amb molta germanor entre totes les participants que ens van acompanyar en aquest dia, que van ser molt nombroses. Donem les gràcies a totes elles per desplaçar-se a la nostra localitat i poder fer possible aquesta festa, esperant que l'any entrant ens puguem tornar a reunir. També donem les gràcies al Ajuntament i a totes les entitats que han col·laborat amb nosaltres per poder realitzar aquesta trobada. Moltes gràcies a tots i fins l'any que ve.                                     LA JUNTA