Passa al contingut principal

Cuinar per Nadal



S'arrimen els Nadals i segur que la majoria ja esteu pensant que fareu per menjar durant tots aquests dies festius i la veritat és, que decidir que fer per acontentar a tothom, no és gens fàcil. Bé, per facilitar-vos la tasca un any més hem organitzat el taller de cuina nadalenca.

Les que el passat dissabte dia 17 hi vau assistir, a lo millor ja ho teniu un poquet més clar, i a les que no vau poder estar presents, aquest post de ben segur us pot ajudar.

Una vegada més donar les gracies als cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa.

Per aquestes festes nadalenques del 2016 ens van preparar:




                  Craker de salmó                   

500 g. de farina
5 g. de llevadura
120 g. de mantega
aigua
sal 
sésam

Paté de salmó

250g. de salmó fumat
250 g. de mantega
pepinillos
poma àcida
ralladura de llima
i un poquet de suc




Ravioli de pollastre a la crema de verdures i bolets

Pollastre
sal i pebre
1 ceba, 1 tomàquet
Vi blanc
bolets variats
pastanaga
Api
pasta fina (Wonton)
brou de pollastre
mantega
crema de llet



Llom farcit amb salsa de vi

1 kg. de llom
1/4  de carn picada de porc
prunes i panses
sal, pebre
oli d'oliva
vi blanc




Pastis de fruites

Bescuit
Fruites variades
Crema pastissera
Gelatina
Aromatitzants


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Feliç Any Nou

Mai t'adormis sense un somni ni t'aixequis sense un motiu. Aprofita cada moment  com si fos el més important i que mai et falti ni un somriure ni una il·lusió.   Recorda que cap dia s'assembla a un altre i que ningú s'assembla a tu; que només hi ha una persona capaç de fer-te feliç per a tota la vida, i aquesta persona ets tu mateix.  Si hi ha gent que vol entrar en la teva vida, que entri!.  Si hi ha gent que vol sortir, que surti!.  Però que no es quedin a la porta, perquè molesten als que volen entrar...  Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que ha acabat i oblida't de la resta ...... tant de bo aquests somriures es multipliquin per 2014... i a profita cada moment d'aquest nou any com si fos l'últim!.                 FELIÇ  2014  !                                           ...

Dona Senienca 2018

El nostre dia dins de les Festes Majors del Poble és el dia dedicat a la dona. Comencem l’acte amb una Missa, després de la qual, assistents, autoritats i tothom que vulgui, ens dirigim   al Parc Municipal, acompanyats pel Grup de Dolçainers on es fa homenatge a una dona distingida del nostre municipi. Aquest any ha estat la Sra. Elsa Gelida Gil, veïna del nostre poble i sòcia també de l’entitat durant molts anys. Filla petita de Federico Gellida Subirats i de Lídia Gil Tomàs. Va néixer a La Sénia, el dia 4 de setembre de 1937. La seva germana, Lídia Gellida Gil, 6 anys més gran que ella, i la que fa només un any que va morir als 85 anys a Argélès Sur Mer. Va passar la seva infantesa a la Sénia, fins als 10 anys que va marxar a França per viure en família, on el seu pare, últim alcalde republicà de la Sénia i Secretari del Centre Obrer, hi vivia exiliat. Així doncs, la seva joventut fou viscuda a Argélès Sur, però   sense desvincular-se totalme...

Paella fi curs

Sense    adonar-nos ja hem arribat de nou a  l'estiu, finalitzant totes les activitats  de la nostra associació i per celebrar el final de curs com ja és costum es   vam reunir al parc, el passat dia 28 per fer la típica    paella, ens ho vam passar molt bé,    primer amb els preparatius i després amb el dinar parlant de les nostres   coses . Desitgem passeu un bon estiu, ens tornarem a trobar al  setembre que  començarem el nou curs i  totes les nostres  activitats .                                                                 ...