Passa al contingut principal

Trobada de puntaires

En arribar el mes de maig, coincidint amb la festivitat de S. Gregori Copatró del nostre poble l’Ajuntament organitza, la Fira Gastronòmica el Gust de la Memòria i lo grup de Puntaires de l’Ass. de Dones Senienques col·labora amb la catorzena Trobada de Puntaires . 
El temps va acompanyar en aquesta diada i es va poder gaudir d'una jornada amb molta germanor entre totes les participants.
L'assistència de puntaires en la Trobada va ser molt nombrosa (300 puntaires) (35 pobles), Reus , Mora d'Ebre, Sta. Magdalena, Vinebre, Tivenys, Torreblanca, Deltebre, Amposta , Sant Rafel, entre altres.
Gracies a totes i a tots (xofers) per la vostra participació, i que l'any que ve ens podem trobar totes juntes; també al nostre Ajuntament que ens va ajudar en aquesta jornada i als comerços que ens van obsequiar amb els seus de talls per rifar.
Fins l'any que ve.








Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Centres de Nadal 2017

Un any més Neus, ens ha mostrat un conjunt de centres preciosos, molt llamatius, vistosos i molt variats... com podeu  vore  a les fotografies, cada un d'ells és diferent. Uns estan fets amb productes naturals, altres amb materials artificials i alguns mesclant diferents tipus de materials. La diversitat i la combinació de colors els hi dóna un encant propi a cada un. En aquesta ocasió la menuda de Neus, a més d'ajudar a la seva mare, com  feia anys enrere , ha volgut protagonitzar per un moment, fent el seu centre. I en veritat que li ha quedat molt bonic. En acabar la demostració, i ja per finalitzar la  tarde , com tots els anys hem sortejat els centres. Les afortunades contentes pel seu regal, i les que no els hi ha tocat aquesta vegada, contentes també pel que han après, i tornant a casa amb la il·lusió de què un altre any serà.

Taller de cuina Nadalenca

Avui hem gaudit del taller de cuina amb la companyia de Vanesa Bustos i totes les sòcies assistents. Gràcies a totes les que ho heu fet possible i especialment gràcies a tu Vanesa, per compartir amb nosaltres part de la teua experiència amb aquestes receptes. Ens ha agradat molt i ben segur que en aquests Nadals estaràs un poquet present a la nostra cuina. Ha estat un plaer! Esperem repetir-ho més endavant... Receptes