Passa al contingut principal

Dia de la Dona Senienca




Tots esperem el mes d’agost per disfrutar de les vacances i de les nostres Festes Majors  (Sant Bertomeu).
Com ja ve sent habitual, la nostra associació organitza dins d’aquestes festes patronals, el dia de la Dona Senienca, una diada molt entranyable per a la nostra entitat, per totes les associades, les dones del nostre poble i les que venen de fora a gaudir d’aquests dies de festes majors.
Aquest any, l’homenetjada ha estat la Sra. Pepita Prades Abella, una dona molt estimada per la nostra entitat de la que també forma part.
Ha estat exercint de mestra a La Sénia ensenyant als nostres fills fins que es va jubilar, sent una persona força estimada per tot el poble. 
Estat una festa molt emotiva que vam acabar fent-algunes fotos com a record d'aquest dia i obsequiant a tots els assistents amb un petit aperitiu. 
Volem donar les gràcies a totes les nostres sòcies que dia rera dia ens demostren el seu suport i esperem que l'any entrant puguem organitzar una altra vegada aquesta petita festa per fer un homenatge a una altra dona del nostre poble. Desitgem que haguessiu passat, tots ben units, unes bones festes majors, i que el proper any, ens poguéssim tornar a trobar una altra vegada en aquesta festa tant entranyable.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...
Les dones senienques us desitgem unes molt bones festes nadalenques!!

Taller de cuina Nadalenca

Avui hem gaudit del taller de cuina amb la companyia de Vanesa Bustos i totes les sòcies assistents. Gràcies a totes les que ho heu fet possible i especialment gràcies a tu Vanesa, per compartir amb nosaltres part de la teua experiència amb aquestes receptes. Ens ha agradat molt i ben segur que en aquests Nadals estaràs un poquet present a la nostra cuina. Ha estat un plaer! Esperem repetir-ho més endavant... Receptes