Passa al contingut principal

Dia de la Dona Senienca




Tots esperem el mes d’agost per disfrutar de les vacances i de les nostres Festes Majors  (Sant Bertomeu).
Com ja ve sent habitual, la nostra associació organitza dins d’aquestes festes patronals, el dia de la Dona Senienca, una diada molt entranyable per a la nostra entitat, per totes les associades, les dones del nostre poble i les que venen de fora a gaudir d’aquests dies de festes majors.
Aquest any, l’homenetjada ha estat la Sra. Pepita Prades Abella, una dona molt estimada per la nostra entitat de la que també forma part.
Ha estat exercint de mestra a La Sénia ensenyant als nostres fills fins que es va jubilar, sent una persona força estimada per tot el poble. 
Estat una festa molt emotiva que vam acabar fent-algunes fotos com a record d'aquest dia i obsequiant a tots els assistents amb un petit aperitiu. 
Volem donar les gràcies a totes les nostres sòcies que dia rera dia ens demostren el seu suport i esperem que l'any entrant puguem organitzar una altra vegada aquesta petita festa per fer un homenatge a una altra dona del nostre poble. Desitgem que haguessiu passat, tots ben units, unes bones festes majors, i que el proper any, ens poguéssim tornar a trobar una altra vegada en aquesta festa tant entranyable.
 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...

Trobada de puntaires.

Ja tenim aquí el mes de maig i com cada any coincidint amb la festa de Sant Gregori l'ajuntament organitza la fira gastronòmica, en la que el grup de puntaires de la nostra associació participa organitzant la trobada de puntaires. Vam poder Gaudir d'una jornada amb molta germanor entre totes les participants que ens van acompanyar en aquest dia, que van ser molt nombroses. Donem les gràcies a totes elles per desplaçar-se a la nostra localitat i poder fer possible aquesta festa, esperant que l'any entrant ens puguem tornar a reunir. També donem les gràcies al Ajuntament i a totes les entitats que han col·laborat amb nosaltres per poder realitzar aquesta trobada. Moltes gràcies a tots i fins l'any que ve.                                     LA JUNTA

Preparant els Nadals

Un any més els cuiners de l'escola d'hostaleria de Tortosa han protagonitzat el nostre taller. Des d'aqui els felicitem de nou per aquests plats tant fàcils de preparar i al mateix temps tant saborosos que ens han ensenyat. Felicitats!! Estava tot deliciós... L'objectiu d'aquest taller és aprendre noves receptes, tècniques i elaboracions de cuina festiva que ens poden servir d'ajuda a l'organitzar la nostra taula per aquestes festes.  Teniu curiositat del que ens han mostrat aquesta vegada? Dons seguiu llegint... En aquesta ocasió ens han preparat, uns entrants amb un sortit de canapès i una terrina de micuit, com a plat principal; llomillet amb salsa de vi i panses, i de postres; pastís d'ametlla i "yema". A continuació teniu una petita explicació de les receptes, i... com han quedat els plats. Canapès de rocafort i festucs Per fer el paté de rocafort: Formatge de rocafort i mantega (La mateixa quantitat de cada...