Passa al contingut principal

XX Trobada d'associacions de dones del Montsià


Com ja vos vam informar el passat dia 6 d'octubre va tenir lloc al nostre poble la Trobada anual de les Associacions de Dones dels pobles del Montsia. Aquesta trobada ja fa vint anys que es ve celebrant, cada any es du a terme a un poble diferent i en esta ocasió ens ha tocat organitzar la festa a nosaltres.
Ens han acompanyat en aquest dia la nostra alcaldessa la Sra. Marutxi Ballester, la Sra. Núria Balagué presidenta de l'àrea d'atenció a les persones del Consell Comarcal del Montsià i la Sra. Carmen Valls, coordinadora del Institud Català de les dones de les Terres d'Ebre .
Despres de fer els respectius parlaments, visita el nostre Camp d'Aviació i fer les ofrenes, vam dinar totes juntes al Poliesportiu, per acabar la festa no podia faltar un bon ball fins que ens en van cansar.
Agraïm
al nostre Ajuntament, als srs. de la brigada ia les sòcies que ens van ajudar a muntar la festa. Ta
mbé volem donar les gràcies a totes les sòcies que amb la seva assistència van fer possible aquesta celebració ja que aquest dia era molt especial per a la nostra associació.
LA
JUNTA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi

Dona Senienca 2017

En aquestes Festes Majors del present 2017 hem celebrat un any més el dia de la Dona, un esdeveniment que com sempre, ha resultat ser molt bonic i molt emotiu per a totes les persones assistents, i principalment per a la persona homenatjada i la seva família. Avui s’ha fet reconeixement a la Sra. Victoria Almuni i Balada, coneguda també com a Viqui, entre tota la gent que la coneix. En aquesta ocasió l’associació va decidir que la dona protagonista de l’acte havia de ser ella i, verdaderament creiem que ha estat una decisió molt encertada. Natural de La Sénia i filla d’una família molt reconeguda del poble. Tots els veïns o qualsevol persona que hagi tingut alguna vinculació amb la població, coneix a la Pastisseria Victoria, que durant tants anys ens va oferir els seus serveis, amb els millors pastissos i pastes. Viqui és una persona molt propera a tota la gent que l’envolta amb una gran inclinació per la història del poble i del territori. És també molt activa

Artesanía de la Cera

Aquesta tarda al Nostre local la Sra. Teresa   Pallares  ens ha fet una xerrada sobre . Les abelles que són els  pol·linitzadors  més  importants de les plantes amb    flor,   a més de produir la mel i la cera . Aquesta última té molts usos tradicionals , entre ells l'artesania de la cera , ens ha ensenyat com podíem manipular aquest material i hem pogut fer les clàssiques espelmes fonent la cera verge i altres amb cera freda a més de múltiples figures decoratives . Hem passat una tarda molt entretinguda i   hem après que fer una espelma que no és tan difícil com sembla , esperem poder tornar a comptar amb elles en una altra    ocasió. Donem les gràcies a totes les sòcies per la seva assistència ja que sense   vosaltres  no seria possible realitzar aquestes xerrades . LA JUNTA