Passa al contingut principal

Curs 2019-2020

Esteu preparades per començar el nou curs? 

Nosaltres tenim algunes propostes però per part vostra també podeu aportar idees... així que ja sabeu si teniu alguna suggerència podeu contactar amb nosaltres.

Com tots els anys hi hauran unes activitats setmanals i altres que anirem afegint cada trimestre.

Per consultar els horaris entreu al CALENDARI. Us anirem informant...

4º TRIMESTRE 2019


XXVIII TROBADA DE DONES DEL MONTSIÀ
Divendres, 4 d’octubre
Es prega confirmació abans del 28 de setembre (Maria Cinta 687092920 o Tere 619373025)

10.00 h. Arribada de tots els grups de dones del territori a la Plaça 23 de Juny.

10.30 h. Missa a l’Església Parroquial de Sant Jaume. Es celebraran ofrenes durant la missa.

11.15 h. Parlaments a la Plaça Marcel·lí Domingo. Hi haurà aperitiu i exposició de labors fetes per les dones de Sant Jaume d’Enveja.

12.15 h. Ens traslladarem a la vora del nostre Riu, on podrem pujar i gaudir d’un petit però magnífic creuer amb la «golondrina» d’Olmos. Podrem observar l’Illa de Gràcia, el pont «Lo Passador» i els passeigs fluvials del nostre poble i la població veïna Deltebre.

14.00 h. Dinar al Restaurant La Illeta del DeltaHotel, a Deltebre, amb Dj’s per la festa. (30,00€/persona)

TALLER DE NUTRICIÓ
Dimecres, 6, 13, 20 i 27 de novembre, a les 19.00 h al nostre local (c/ Colomers 1).
Taller efectuat per Felissa Dellà, nutricionista del Centre ALVIN de la Sénia.

Sessió 1: Introducció a les diferents corrents alimentaries actuals; veganisme, vegetarianisme, flexitarianisme. Xerrada inicial i resolució de dubtes. Torn de preguntes i activitat conjunta.
Sessió 2: Elaboració i tast de plats preparats en base a aquestes corrents alimentaries.
Sessió 3: Super aliments, què son i per a que els podem utilitzar. Xerrada inicial i elaboració i tast de plats amb aquests aliments.
Sessió 4: Etiquetatge nutricional relacionat amb els temes parlats + postres vegans/vegetarians.. etc. Xerrada inicial i elaboració i tast de plats adequats i saludables.
Comparativa amb plats i processats que trobem al mercat.

Podeu trucar o fer whatssap a Maria Cinta 687092920 o a Tere 619373025, per fer inscripció.

TALLER DE CUINA NADALENCA
Dissabte, 14 de desembre a les 17.00 h. al local de l'Associació.
Degustació dels plats preparats, a càrrec de La Manjoia. Sorteig de lots de dolços de la mateixa Manjoia.

TALLER DE CENTRES DE NADAL
Dissabte, 21 de desembre a les 16.00 h. al local de l'Associació.
Centres de Nadal, a càrrec de Neus Ferré (Floristeria Neus). Sorteig dels centres.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi...
CUINA NADALENCA Per les voltes de Nadal com us vam avançar vàrem fer la demostració de la cuina Nadalenca. Vam tindre el plaer de gaudir de cuiners professionals i ens van preparar uns plats molt apetitosos, fàcils de fer i molt ben presentats. Gràcies a totes per la vostra assistència.

Dinar de Nadal

Com ja tenim per costum des de fa alguns anys, el passat 20 de desembre hem repetit el típic dinar de Nadal, elaborat per l'escola d'hostaleria de Tortosa uns professionals que ja coneixem molt bé. Ens van ensenyar a cuinar uns entrants, després llagostins i per finalitzar unes postres de Nadal, que després ens vam menjar entre totes les assistents. Agraïm la gran assistència que va venir a veure la demostració de cuina i esperem que l'any en trant ens sigui possible tornar a realitzar aquest menjar.                       LA JUNTA