Passa al contingut principal

Tai-txi, meditació en moviment


A la Xina és considerat com un tresor de la Cultura Nacional. De vegades s’ha definit com el Ioga Xines, la Dansa del silenci, la Meditació activa, i Poesia o Meditació en moviment.
Pot ser, la majoria ja ho sabeu, perquè ho heu provat, n’heu sentit parlar o n’heu llegit alguna cosa, però per a les que no, us oferim una petita introducció.

El tai-txi és un art marcial d’origen xines basat en el desenvolupament de l’energia interior, mitjançant la suavitat i la intenció. Forma part d'un estil de vida saludable; de fet, la medicina tradicional xinesa recomana la pràctica d'aquesta disciplina per al manteniment i equilibri de la salut, física, mental i espiritual.

Es realitzen exercicis d’escalfament i estirament suaus, que ens van dotant de flexibilitat de forma gradual. Es practiquen igualment exercicis de respiració incrementant l’oxigenació i al mateix temps ens ensenya a respirar de forma completa.

Es caracteritza també per moviments de torsió, reforçant d’aquesta manera els tendons, les articulacions i tota l’estructura òssia en general, per la qual cosa està indicat en casos d’artrosis i altres malalties osteomusculars.

A més a més, un treball constant dels músculs de l’esquena i de la columna vertebral, pot alleujar lesions com hèrnies discals i lumbàlgies. La pràctica de la relaxació de les espatlles i coll, millora els dolors provocats per les contractures musculars d’aquestes zones, en què moltes vegades produeixen marejos i mals de cap.

Un altre benefici important de la pràctica del Tai-txi és l’acció de massatge que els girs i moviments del tronc exerciten sobre els òrgans interns, reactivant el metabolisme.
Augmenta la flexibilitat i millora l’equilibri, reduint així el risc de caigudes. És una pràctica intensa i completa, i al tractar-se d’exercicis suaus resulta beneficiosa per a qualsevol edat. 

A nivell mental, es considera molt efectiva per a trastorns depressius, ansietat i estrès, millorant els estats d'ànim i la capacitat de concentració, a més de ser una font inesgotable de producció d’endorfines, les hormones de l'eterna joventut i de la felicitat.

Podríem estendre'ns molt més, però ho deixem aquí. Només dir-vos que us animeu a provar-ho i sigueu constants en la pràctica. Al principi igual com en la pintura, la música o qualsevol art, és necessari adquirir tècniques simples a base de la repetició, però els efectes sobre l’estat d’ànim i el to general són immediats. Val la pena!!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NEVADA A LA SÉNIA

Fa molts anys que no hi nevava a La Sénia, aquest any ens ha nevat i com és novetat us mostrem unes fotos per poder gaudir i recordar aquesta nevada.

Feliç Any Nou

Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que acaba i oblida't de la resta ... Tant de bo aquests somriures se't multipliquin per 2013. La associació de dones senienques us desitja  un Feliç Any Nou.                               

RECICLATGE

El dia 26 de gener al notre local varem tenir una xerrada, per informar-nos de les avantatges del reciclatge, i de la problemàtica de les bosses de plàstic, entre altres temes.