Passa al contingut principal

Tai-txi, meditació en moviment


A la Xina és considerat com un tresor de la Cultura Nacional. De vegades s’ha definit com el Ioga Xines, la Dansa del silenci, la Meditació activa, i Poesia o Meditació en moviment.




Pot ser, la majoria ja ho sabeu, perquè ho heu provat, n’heu sentit parlar o n’heu llegit alguna cosa, però per a les que no, us oferim una petita introducció.

El tai-txi és un art marcial d’origen xines basat en el desenvolupament de l’energia interior, mitjançant la suavitat i la intenció. Forma part d'un estil de vida saludable; de fet, la medicina tradicional xinesa recomana la pràctica d'aquesta disciplina per al manteniment i equilibri de la salut, física, mental i espiritual.

Es realitzen exercicis d’escalfament i estirament suaus, que ens van dotant de flexibilitat de forma gradual. Es practiquen igualment exercicis de respiració incrementant l’oxigenació i al mateix temps ens ensenya a respirar de forma completa.

Es caracteritza també per moviments de torsió, reforçant d’aquesta manera els tendons, les articulacions i tota l’estructura òssia en general, per la qual cosa està indicat en casos d’artrosis i altres malalties osteomusculars.

A més a més, un treball constant dels músculs de l’esquena i de la columna vertebral, pot alleujar lesions com hèrnies discals i lumbàlgies. La pràctica de la relaxació de les espatlles i coll, millora els dolors provocats per les contractures musculars d’aquestes zones, en què moltes vegades produeixen marejos i mals de cap.

Un altre benefici important de la pràctica del Tai-txi és l’acció de massatge que els girs i moviments del tronc exerciten sobre els òrgans interns, reactivant el metabolisme.
Augmenta la flexibilitat i millora l’equilibri, reduint així el risc de caigudes. És una pràctica intensa i completa, i al tractar-se d’exercicis suaus resulta beneficiosa per a qualsevol edat. 

A nivell mental, es considera molt efectiva per a trastorns depressius, ansietat i estrès, millorant els estats d'ànim i la capacitat de concentració, a més de ser una font inesgotable de producció d’endorfines, les hormones de l'eterna joventut i de la felicitat.

Podríem estendre'ns molt més, però ho deixem aquí. Només dir-vos que us animeu a provar-ho i sigueu constants en la pràctica. Al principi igual com en la pintura, la música o qualsevol art, és necessari adquirir tècniques simples a base de la repetició, però els efectes sobre l’estat d’ànim i el to general són immediats. Val la pena!!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

La Manjoia

Quin goig de manjoies!! Totes són obra d'una de les nostres senienques, Amparo Sabater Es tracta d'una pasta dolça, típica del nostre territori en aquests dies de Setmana Santa. Però curiosament només aquí a La Sénia se li diu “Manjoia” a la resta de les Terres de l’Ebre, així com a la zona del Maestrat, se l’anomena “Mona de Pasqua”. Hi ha diverses receptes de manjoies, poden variar les quantitats d’oli o de llet, o de sucre, però totes comparteixen els mateixos ingredients. Algunes apliquen llevadura premsada, anomenada també pastilla de forn, i altres porten una quantitat de massa mare (llevat) que s’encarrega al forn de pa. Normalment solen ser farcides, encara que també se’n fan sense farcir. El farcit tradicional és la confitura de cabell d’àngel, encara que avui en dia, segueix se'n el més utilitzat, s’han introduït també altres ingredients com mató, xocolata i crema pastissera. Per a decorar s’utilitzen ous durs (un, dos o més, segons la mi

Activitats de desembre

Aquest mes de desembre les activitats de la nostra associació han estat molt intenses, el dia 18 vam realitzar una demostració de cuina Nadalenca, per mediació d'una escola d'hosteleria de Tortosa va estar molt amena i van acudir molt es sòcies, va ser un gran èxit per ser el segon any que realitzàvem aquesta ac tivitat, vam poder tastar uns plats boníssims a mb una presentació impressionant . Esperem que l'any entrant puguem tornar a repetir aqu esta experencia . El dia següent dia 19 vam fer un viatge cultural a Barcelona Va ser un dia molt intens, primer vam anar a visitar la gran obra de Gaudí la BASÍLICA DE LA SAGRADA FAMÍLIA, va ser molt interessant poder veure aquest gran monument únic en el món. Després ens vam an ar a din ar a un bufet lliure del Maremagnum, més tard vam anar a fer una passejada per allà vam visitar els grans magatzems, que per cert la curiositat d'aquestes dates en el centre tenien exposat un gr an "CA GANÉ". A les 6 de la t

PARC DE LA MANJOIA

Un any més la nostra associació hem col.laborat al parc de la manjoia , aquest any hem ensenyat a fer molinets de vent , que els nens havien de pintar o decorar al seu gust, hem tingut molta acceptació ja que els feia molta gràcia quan estaven acabats i es bufava veure com funcionaven donant voltes Donem les gràcies a totes les sòcies per la seva col.laboració , ja que amb la seva ajuda hem fet possible fer aquesta activitat. LA JUNTA