Passa al contingut principal

Dona Senienca 2016
En les festes majors del present 2016 celebrem com cada any el dia de la Dona, fent homenatge a una dona del poble, en aquest cas la Sra. Mª Pilar Ballester Ferreres, coneguda també com a Marutxi.

La Sra. Marutxi va nàixer a La Sénia, al carrer Sant Miquel. És la menuda de quatre germans (dos xics i dos xiques), desgraciadament la seva germana va morir dos anys abans de nàixer ella.

Va viure la seva infància com la major part de xiquetes d’aquella època, jugant al carrer, anant a berenar a les fonts del riu, anant a banyar-se a la peixera, a on com la majoria de seniencs i senienques, va aprendre a nedar.

A l’acabar la seva escolaritat es va preparar per fer batxillerat presentant-se a exàmens lliures a l'institut de Tortosa. Despès va estudiar magisteri a Barcelona. En acabar, va tornar al poble i va treballar a l’acadèmia Alba o de Barreda, lloc on ella havia estudiat també, abans de sortir fora.

Al cap d’uns anys va muntar el parvulari i escola bressol Bambi. En aquell moment va resultar ser un projecte innovador que va ajudar, a moltes famílies per a poder conciliar la seva funció com a pares amb el seu treball fora de casa.

Uns anys després va fer oposicions per entrar com a funcionària en l’ensenyament públic. Ha estat mestra en educació infantil i primària a l’escola de La Sénia fins fa dos anys que es va jubilar.

De forma paral·lela a la seva professió ha col·laborat sempre en diverses entitats locals.  S’ha dedicat també a la política, primer donant, suport a Víctor (el seu home) i ja, quan els seus fills (Neus i Pau) es van fer grans, de forma més directa, va dedicar part del seu temps a l’Ajuntament, primer com a regidora, havent-se presentat de cap de llista a les municipals de l’any 2007. D’aquella etapa d’entre molts projectes conjunts, es podrien destacar la fira d’artesania i el centre de negocis.

En una segona legislatura, aconsegueix ser, la primera alcaldessa de La Sénia, Marutxi diu que lamenta no haver aconseguit un govern majoritari, a pesar d'haver-ho intentat vàries vegades, però està molt satisfeta de la col·laboració que van aconseguir amb els altres grups i el respecte mutu que es van tenir a la sala de plens. A pesar de tot van tirar endavant només quatre regidors en anys molt difícils i creu que el poble va fer una valoració positiva, la prova està en els resultats posteriors. Durant aquest període podem destacar la construcció de la piscina coberta, l’asfalt dels carrers i el tanatori.
Aquest és el missatge que Marutxi ens va deixar a totes les dones, abans d’acabar el seu discurs;
No penseu mai que sou inferiors a ningú, que podeu aconseguir tot allò que vós proposeu i que sempre podreu arribar allà on vatres vulgueu arribar. Perquè les dones tenim la qualitat d'estar a molts llocs a la vegada, de ser de filles, mares, de treballar fora de casa, de compartir amb la parella, de cuinar mentre ajudem a fer deures, de fer esport mentre pensem que farem pa sopar, de donar dos voltes a una rotonda en lo cotxe perquè xerràvem amb les amigues, de cosir mentre mirem la tele, i en mig de tot això encara podem somiar en un món millor”.

Moltes felicitats Marutxi!! per tot el que has aconseguit.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

NEVADA A LA SÉNIA

Fa molts anys que no hi nevava a La Sénia, aquest any ens ha nevat i com és novetat us mostrem unes fotos per poder gaudir i recordar aquesta nevada.

Feliç Any Nou

Tanca els ulls, pensa en tot el que et va fer somriure l'any que acaba i oblida't de la resta ... Tant de bo aquests somriures se't multipliquin per 2013. La associació de dones senienques us desitja  un Feliç Any Nou.                               

RECICLATGE

El dia 26 de gener al notre local varem tenir una xerrada, per informar-nos de les avantatges del reciclatge, i de la problemàtica de les bosses de plàstic, entre altres temes.